HaberlerIrakİranOrtadoğu

İran ve 5+1 grubu arasında anlaşma sağlanması tüm bölgenin yararınadır

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İran ile 5+1 grubu arasında Bağdat’ta yapılacak olan oturumdan olumlu sonuçların elde edilmesinin tüm bölgenin yararına olacağını belirtti.

Zebari, Mısır’ın Şarm’ul- Şeyh şehrinde İran dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi ile yaptığı görüşmede , Bağdat oturumundan olumlu sonuçlar çıkmasını temenni ederek, bu görüşmeler sayesinde Irak’ın da bölge ve uluslararası alanda bir aktör olarak menfaat sağlamasına neden olacağını söyledi.

Zebari, 5+1 Grubu ile İran arasında Bağdat’ta yapılacak oturum için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Irak’ın müzakereye katılan tüm taraflar ile iyi ilişkileri olduğunu ifade eden Zebari, müzakerelerin başarısı için ellerinden geleni yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.