HaberlerCezayirDünyaİranOrtadoğu

İran ve Cezayir Dışişleri Bakanı bir telefon görüşmesi yaptı

İran Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin savaş cinayetlerine, özellikle de El Memedani Hastanesi’ne saldırılara değinerek, İran Kızılayı’nın Gazze’ye ilaç ve gıda göndermeye hazır olduğunu duyurdu.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Perşembe akşamı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Cezayirli mevkidaşı Ahmed Ataf ile ikili ilişkiler ve son bölgesel gelişmeler, özellikle Gazze Şeridi’ndeki insani durum ve Siyonist rejimin savunmasız Filistin halkına karşı işlediği cinayetler hakkında bir telefon görüşmesi yaptı.

Siyonist rejimin sivilleri hedef alan savaş cinayetlerine, özellikle de son dönemde Gazze’deki  El-Memedani hastanesine düzenlenen saldırıya değinen Emir Abdullahiyan, sivillere karşı işlenen cinayetlerin durdurulması ve Gazze’nin savunmasız sakinlerine insani yardım gönderilmesi için İslam ülkeleri arasındaki diplomatik istişarelerin artırılması gerektiğini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti’nin ilkeli duruşuna, Filistin meselesine sürekli destek ve savunmaya değindiğine işaret eden Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti Kızılay Cemiyeti’nin Mısır üzerinden Gazze’ye ilaç ve gıda göndermeye hazır olduğunu vurguladı.

Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Ataf da, Filistin’de son dönemde yaşanan olaylara değinerek, mevcut durumu, Filistinlilerin bağımsız bir ülkeye sahip olma yönündeki meşru ve ulusal haklarına kavuşmaları yönündeki siyasi planların başarısızlıkla sonuçlanmasının bir sonucu olarak nitelendirdi ve Masum Filistin vatandaşlarına yönelik şiddetin durdurulması ve bir an önce Gazze Şeridi’ne insani yardım gönderilmesi gerektiğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 22 Nisan 2025 (13) içerik yüklenmiştir.