
İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakan Yardımcısı, Azadegan petrol havzasının genişletilmesi amacıyla bazı yerli ve yabancı şirketlerle görüşmelerin sürdürüldüğünü bildirdi.
İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakan Yardımcısı Muhsin Hucestemehr, Azadegan petrol havzasıyla ilgili yaptığı açıklamasında, Irakla ortak olunan bu petrol havzasının genişletilmesi çalışmalarının başlatıldığını ve İran’ın bu bölgeden ham petrol üretimini artırmayı planladığını söyledi.
Azadegan’ın bölgenin en büyük petrol havzalarından biri olduğunu, bölge üzerinde yapılan yatırımların yüksek bir ekonomik değer taşıdığını ve bu çalışmaların kesinlikle durdurulmayacağını belirten Hucestemehr, bu amaçla yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşmelerin sürdüğünü, şimdiye kadar bir çok teklif aldıklarını ve kendilerinin bu teklifleri inceleme aşamasında bulunduklarını söyledi.
İran Petrol Bakanı Yardımcısı ayrıca görüşme yapılan şirketler içinde Çinli şirketlerinde bulunduğunu hatırlatarak, yabancı taraflarla görüşmelerin halen devam etmesine rağmen bölgenin genişletilmesi yönündeki çalışmalara ara verilmediğini belirtti.
Halı hazırda bu bölgenin birinci ve ikinci ünitesinin genişletilmesiyle günlük ortalama 50 varil petrol bu bölgeden istihraç olunmaktadır ve yapılan çalışmalarla bu üretimin günlük 500 bin varile çıkarılması amaçlanıyor.
