AfrikaHaberlerİranOrtadoğu

İran ve Mısır’ın yakınlığı Orta Doğu’yu değiştirir

İran Cumhurbaşkanı Danışmanı Ali Ekber Civanfikr, Tahran ve Kahire’nin İslam Dünyasının kültürünün iki kanadı olduğunu ve bu ülkelerin yakınlığının Orta Doğu’nun değişmesine ve milletlerin uyanmasına neden olacağını belirtti.

Mısırlı bir grupla görüşen Civanfikr “İran ve Mısır halkı kültürel açıdan birbirine çok yakındır ve bu iki millet İslam Dünyasının kültür bayrağını dalgalandırıyor” dedi.

İslami devrimden sonra düşmanların İran ve Mısır halkları arasında ilişkilerin sağlanmasını önleme çabalarına işaret eden Civanfikr “düşmanlar, İran ve Mısır birbirine yaklaştığı takdirde bölgedeki tüm milletlerin uyanacağını ve Orta Doğu kontrolünün yabancıların elinden çıkacağını biliyordu. İki ülke milleti, iki kardeş gibi birbirinin yanında yaşıyor ve tarih boyunca da aralarında büyük bir iletişim vardı” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Ağustos 2026 (68) içerik yüklenmiştir.