AvrupaHaberlerİranOrtadoğu

İran ve Rusya arasında 10’ncu ortak iktisadi oturum toplantısı sona erdi

İran ve Rusya arasında 10’ncu ortak iktisadi oturum toplantısı sona erdi.

Sözkonusu oturumda ulaştırma, tarım, enerji, ticaret gibi alanlarda işbirliği anlaşmaları imzalanırken, taraflar, İran’ın nükleer enerji faaliyetleri konusunda işbirliğinin sürdürülmesine de vurgu yaptılar.

İki ülkeden özel sektörden çok sayıda iş adamı ve sanayicinin bulunduğu oturumda, İran ve Rusya, ikili ilişkilerin gelişmesi önündeki engellerin kaldırılması konusunda da anlaşmaya vardılar.

İran dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi, Moskova’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rusya ile önemli konularda anlaşmaya vardıklarını ve imzalar attıklarını söylerken iki ülke ilişkilerinin bu anlaşmalarla daha da güçlendiğine vurgu yaptı.

İki ülkenin başta enerji olmak üzere bir çok alanda mevcut kapasitelerinin çok iyi değerlendirilmesi halinde iki ülke ilişkilerinin ticari, iktisadi ve diğer alanlarda çok daha gelişeceğini belirten Salihi, Rusya ziyaretini son derece başarılı ve verimli olarak niteledi.

Rusya enerji bakanı ve söz konusu komisyon oturumunda Rusya heyeti başkanı Aleksandr Nuvak da yaptığı açıklamada, Rusya’nın İran’la her alanda ilişkileri geliştirmekten yana olduğunu belirterek, İran’ın nükleer enerji çalışmalarına da destek verdiklerini açıkladı.

Rusya enerji bakanı, İran’da yeni elektrik santralarının yapımı konusunda Moskova’nın Tahran’la işbirliğine açık olduğunu belirterek “Rusya, Buşehr nükleer enerji santralını tamamlamış ve yeni nükleer santral inşa etmeye de hazırdır” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.