HaberlerİranOrtadoğu

İran ve Rusya güvenlik anlaşması imzalıyor

İran içişleri bakanı Mustafa Muhammed Neccar, Tahran ile Moskova arasında güvenlik anlaşması imzalanacağını açıkladı.

Pazartesi günü Tahran’da Rusya içişleri bakanı Vladimir Kolokoltsev ile görüştükten sonra gazetecilerin karşısına çıkan Neccar, İran ve Rusya bölgesel ve küresel bazda iki güçlü devlet olduğunu belirtti.

Neccar, İran ve Rusya cumhurbaşkanlarının iradesi işbirliği geliştirmeye dayalı olduğunu ve iki ülkenin siyasi, güvenlik, iktisadi ve sosyal alanlarda iyi ilişkileri bulunduğunu ve bu ilişkilerin gelişmekte olduğunu kaydetti.

Rus mevkidaşının Tahran ziyaretini de değerlendiren Neccar, iki gün sürecek olan bu ziyaret sırasında başta güvenlik alanı olmak üzere ticari ve iktisadi işbirliği gibi konuların da masaya yatırılacağını vurguladı.

Neccar, Rus mevkidaşının Tahran ziyareti sırasında iki ülke arasında organize suçlar, insan kaçakçılığı, uyuşturucu madde kaçakçılığı, illegal göç ile mücadele konularında güvenlik anlaşmaları imzalanacağını ve yine İran ve Rusya polis gücü arasında işbirliği yolları ve bilgi alış verişi ve bölgede güvenliğin sağlanmasında işbirliği gibi konularda anlaşmalar imzalanacağını ifade etti.

Rusya içişleri bakanı ilk kez üst düzey siyasi bir heyet başkanlığında bugün Tahran’a geldi.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Ağustos 2026 (19) içerik yüklenmiştir.