HaberlerAfrikaDünyaİranOrtadoğuSudan

İran ve Sudan dışişleri bakanları 7 yıl aradan sonra ilk kez görüştü

İran ve Sudan Dışişleri Bakanları, 7 yıldır diplomatik ilişkilerin kesilmesi ardından Bağlantısızlar Hareketi zirvesinin oturum aralarında bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü’de Bağlantısızlar Hareketi Zirve toplantısı kapsamında 7 yıl aradan sonra Sudanlı mevkidaşı “Dafullah Alhac Ali” ile bir araya geldi.

Bu bağlamda İran Dışişleri Bakanı Emir Adballahiyan, Sudanlı mevkidaşı ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak paylaştığı tweet mesajında, “Bu görüşmede Tahran ile Hartum arasındaki diplomatik ilişkilerin sürdürülme şekli ele alındı.” Yazdı.

Yapılan toplantıda Sudan’ın iç gelişmelerindeki son durum gözden geçirilirken, Tahran’ın siyasi çözüme ve savaştan kaçınmaya vurgu yaptığı açıklandı.

Bu arada İran ve Beyaz Rusya dışişleri bakanları Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Sergey Alinik, Perşembe günü Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü’de Bağlantısızlar Hareketi üyesi ülkelerin dışişleri bakanları toplantısının oturum aralarında bir araya gelerek ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi ile bölgesel konuları ele aldılar.

Yapılan görüşmede taraflar, iki ülke cumhurbaşkanları arasında yapılan anlaşmaların takibinin yapılmasına vurgu yaparak, sağlık, turizm, yüksek öğretim, sanayi ve ticaret alanlarında iş birliğinin güçlendirilmesine dikkat çektiler./

Başa dön tuşu
Bugün 21 Ocak 2025 (33) içerik yüklenmiştir.