AsyaDünyaİran

İran ve Tacikistan cumhurbaşkanlarından Nevruz’a vurgu

Dünya Nevruz Kutlamaları için İran’a gelen Tacikistan cumhurbaşkanı İmamali Rahman’la görüşmesinde Ahmedinejad, iki ülkenin ortak kültüre sahip olduğu gibi çok sayıda ortaklıklarının ikili ilişkilerinin geliştirilmesini zaruri hale getirdiğini söyledi. Nevruz’u iki ülkenin en önemli kültürel ortak değerlerinden biri olarak niteleyen Ahmedinejad, bölge milletleri arasında kardeşlik, dostluk ve birliğin güçlendirilmesine vesile olan Nevruz kültürünün, Batının sapık kültürünün saldırısına karşı en iyi cevap olabileceğini söyledi.

İki ülke arasında ilişkilerin çok önemli olduğunu belirten İslami İran cumhurbaşkanı Ahmedinejad, daha önce imzalanan anlaşmaların uygulamaya geçmesi gerektiğine de vurgu yaparak, o durumda ikili ilişkiler hacminin çok daha fazla artacağına dikkat çekti.

Sözkonusu görüşmede Tacikistan cumhurbaşkanı da, iki ülkenin başta dil ve kültür gibi çok sayıda ortak yönlerinin olduğunu bildirerek, Tacikistan’ın İran’ın ilerlemesi ve kalkınmasıyla gurur duyduğunu ve İran’la her alanda ilişkileri geliştirmekten yana olduklarını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.