HaberlerİranOrtadoğu

İran ve UAEK arasında müzakereler sona erdi

İran ve Uluslar arası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) arasında Tahran’da yapılan müzakereler sona erdi.

Dün Tahran’a gelen Uluslar arası Atom Enerjisi Kurumu genel müdürü Amano, İran Atom Enerjisi Kurumu genel müdürü Ali Ekber Salihi ile görüştü. Taraflar sözkonusu görüşmede, İran ve Ajans arasında gelecekte işbirliğinin çerçevesi ve bu zamana kadar halledilmeyen sorunların çözümü konusunda anlaşmaya varıldığını bildiren ortak bir bildiri imzaladılar.

İran ve UAEK arasındaki dünkü müzakereler dün İran’ın Ajans’taki daimi temsilcisi ve büyükelçisi Rıza Necefi ile UAEK genel müdür yardımcısı arasında gerçekleşti.

İran ve UAEK teknik ve uzmanlık heyetleri başkanları sözkonusu müzakereyi yapıcı ve olumlu olarak değerlendirdiler.
İran heyeti başkanının bildirdiğine göre, Ajans ve İran arasında yayınlanan ortak bildiriye göre, yakın bir tarihte İran’ın Erak ağır su reaktörü ajans teknik uzmanlarınca ziyaret edilecek ve taraflar arasında ayrıntıların da ele alınacağı oturum ise 11 Aralık tarihinde düzenlenecek ve son işbirliği anlaşması o zaman imzalanacak.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Ağustos 2026 (47) içerik yüklenmiştir.