İran, Venezüela dış politikasında öncelikli yere sahiptir

Venezüella cumhurbaşkanı Hugo Chavez, İran’ın seçkin, olumlu ve yapıcı bölgesel ve küresel rolünün önemli olduğunu belirterek, Tahran ve Karakas ilişkilerinin gelişmesine vurgu yaptı.
İran savunma bakanı general Mustafa Neccar ile bir araya gelen Chavez, Bolivya devrimin ülkü ve amaçlarına değinerek bu devrimin İran İslam inkılabı ile bir çok ortak yönü bulunduğunu ve bu ortak yönlerin iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesine katkı sağladığını kaydetti.
İslam inkılabı rehberi ve İran İslam cumhuriyetinin ikili ilişkilerin gelişmesine sağladığı katkıyı takdirle karşıladığını kaydeden Chavez, İran’ın Venezüella’nın dış politikasında seçkin ve özel bir konumu bulunduğunu belirtti.
Chavez, İran ve Venezüella silahlı kuvvetlerinin iki ülkenin bağımsızlık, güvenlik ve huzurunun koruyucuları olduğunu ve güvenliğin güçlenmesi için takviye edilmeleri gerektiğini vurguladı.
Görüşmede İran savunma bakanı Neccar da Tahran yönetiminin Venezüella’nın caydırıcı gücünü geliştirmek için iki ülke arasındaki savunma protokolü çerçevesinde tüm gayretini sarf edeceğini ifade etti.
