
İran Sanayi Madenler Araştırma Geliştirme Merkezleri Uzman Derneği Sekreteri, İran yapımı İnsan görünümlü Surena adlı robotun dünya sıralamasında beşinci sırada yer aldığını söyledi.
Bu haberi ilan eden Hamid Tahbaz Teveküli, dünyanın en büyük profesyonel derneği olan IEEE derneği dünyadaki ileri teknoloji robotların üzerinde yaptığı incelemeler sonucunda İran yapımı insan görünümlü Surena robotunu beşinci sırada yerleştirdiğini söyledi.
İran Sanayi ve Madenler Araştırma ve Geliştirme Merkezleri Uzman Dernek Sekreteri, IEEE yaptığı incelemeler sonucunda Asimo(Japonya), Reem-B(İspanya), Justin(Almanya), Charli(ABD), Surena(İran) robotlarını birinciden beşinciye kadar sıraladığını kaydetti.
Dünyanın en profesyonel derneği olan IEEE elektronik bazında yeni teknolojiler üzerinde çalışma sürdürmektedir. ABD’de yerleşik olan bu bilimsel kuruma 160 ülkeden 400 bin üye ve 80 ülkeden 90 bin öğrenci kayıtlı.
