HaberlerİranOrtadoğu

İran yapımı uyduların test aşaması tamamlandı

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri İBT Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehrumi, İranlı uzmanların yapımını gerçekleştirdikleri uyduların test aşamalarının başarı ile tamamlandığını açıkladı.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, İletişim ve Bilgi Teknolojileri İBT Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehrumi, İranlı uzmanların yapımını gerçekleştirdikleri uyduların test aşamalarının başarı ile tamamlandığını açıkladı.

Bakan Cehrumi konu ile ilgili attığı twittinde, bundan on yıl önce uluslararası işbirliği çerçevesinde İran için 1000 metre çözünürlükte görüntü toplayan bir uydu yapılması kararlaştırıldığını, ancak yabancı taraflar bu alanda İran ile işbirliği yapmaktan geri adım attıklarını, İranlı uzmanlar ise bu kez 25 kat daha büyük çözünürlükte uydu yapmaya karar verdiklerini, proje gecikmesine karşın başarı ile tamamlandığını belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Eylül 2026 (16) içerik yüklenmiştir.