HaberlerİranOrtadoğuYemen

İran, Yemen’in içişlerine müdahale ettiği iddialarını reddetti

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı Arap ve Afrika işleri yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Yemen dışişleri bakanının, Tahran’ın ülkesinin içişlerine müdahale ettiği şeklindeki açıklamalarının asılsız ve gerçek dışı olduğunu söyledi.

Abdullahiyan, Yemen dışişleri bakanı Ebubekr el Kurabi’nin İran’ın, yemen içişlerine müdahale ettiği şeklindeki açıklamaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu ve İran islam cumhuriyetinin her zaman, bölgede barış, istikrar ve huzur istediğini söyledi.

Abdullahiyan açıklamasında, Yemen dışişleri bakanının, bu kabil iddialar yerine Yemen’deki sorunların kaynağını başka yerde aranması gerektiği ve halkının isteklerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Abdullahiyan, ”İran İslam cumhuriyeti her zaman Yemen müslüman halkının meşru taleblerine destek vermiş ve ülkenin içinde bulunduğu sorunların da siyasi yollarla çözülmesini istemiştir” dedi.

Abdullahiyan, Yemen’de müslüman halkın, siyasi grup ve aydınlarının, inkılab hareketlerini koruyacak basiret ve bilince sahip olduklarını vurgulayarak, bölge düşmanlarına da ülkelerinin içişlerine karışması ve inkılablarını kuşatma altına almasına izin vermeyeceğini ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Temmuz 2026 (38) içerik yüklenmiştir.