
İran genel kurmay başkanı Seyyid Hasan Firuzabadi, siyonist rejim ve Amerika’daki iç şartları dikkate aldığımızda, İran aleyhine olası bir savaşın mümkün olmadığını, olması halinde de, İran’ın, ABD ve işgal rejimi İsrail’e ağır hasar vereceğini söyledi.
İran genel kurmay başkanı General Seyyid Hasan Firuzabadi polis üniversitesi mezuniyet törenlerinde gazetecilere yaptığı açıklamasında, İran askeri teçhizatları, ilmi tahkikler ve araştırmalar sonucunda üretilmektedir ve üretilen silahlar, ülkenin ihtiyacına ve stratejisine göre olduğunu belirtti.
İran genel kurmay başkanı açıklamasında, uluslar arası alanda dost ve düşmanları tanıma ölçüsünün, düşmanlıkların ortaya koyacağını hatırlatarak, “İran, Siyonist rejim ve Amerika saldırmadığı süreceği, savaşa girmeyecektir” dedi.
ABD genel kurmay başkanının, İran’a saldırı ihtimalinden bahseden konuşmasına işaret eden İran genel kurmay başkanı Seyyid Hasan Firuzabadi, ABD ve işgal rejimi İsrail içerisindeki şartları dikkate aldığımızda, İran’a olası bir saldırı mümkün değil. Çünkü, İran, savaş çıkması durumunda onlara ağır bir şekilde karşılık verecektir” diye konuştu.
