HaberlerİranOrtadoğu

İran’a yaptırım Avrupa ekonomisini vahim hale getirir

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Komutanı Yardımcısı General Muhammed Ali Asudi, AB’nin İran’a karşı yaptırımların birliğe üye ülkelerin ekonomik durumunu daha vahim hale getireceğini vurguladı.

İran’ın 33 yıldır yaptırım altında olduğunu belirten General Asudi, düşman tehditlerinin yeni bir mesele olmadığını belirtti.

Amerika ve müttefiklerinin şimdiye kadar İran aleyhinde ellerinden gelen her şeyi yaptığını hatırlatan General Asudi, şimdiki durumu İran’a dayatılan savaş dönemine benzetti.

O dönemde de İran’a petrol yaptırımı uygulandığını belirten General Asudi, şimdi de tüm bu baskıların İran’ı Amerika ile müzakereye zorlamak için uygulandığını vurguladı.

General Asudi, ancak şimdi dünya enerjisinin boğazı İran’ın elinde olduğunu, yaptırımlardan ancak Batı ve Avrupa ülkelerin zararlı çıkacağını ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 21 Ağustos 2026 (8) içerik yüklenmiştir.