İran’a yönelik ambargoları artırmalıyız

Amerika’nın yeni maliye bakanı göreve gelir gelmez Washington’un İran aleyhindeki asılsız iddialarını tekrarlayarak Tahran yönetimine yönelik mali yaptırımların ağırlaştırılmasını istedi.
Amerika’nın yeni kabinesinde maliye bakanı olarak tanıtılan Gitner, daha ilk günden itibaren İran’la ilgili asılsız iddiaları tekrarlayarak Amerika yönetiminin İran aleyhindeki mali yaptırımları ve ambargoları ağırlaştırarak Tahran yönetiminin kitle imha silahları üretme çabaları ve nükleer faaliyetlerini engellemesi gerektiğini ileri sürdü.
Amerika senatosu maliye komisyonunun sorularını cevaplandırmak için yazdığı mektupta yeni maliye bakanı, bakanlığın nükleer faaliyetlerle irtibatları bulunduğu gerekçesiyle bazı İran bankalarının adını kara listeye aldıklarını belirtti.
Yeni bakan senato tarafından güvenoyu aldığı takdirde İran’ın nükleer programına karşı koymak ve Tahran yönetimine bankacılık sistemi ve mali açıdan yaptırımlar uygulamak için tüm çabalarını sarf edeceğini ifade etti.
Bu vaadlerle senatodan güvenoyu almaya çalıştığı anlaşılan bakan, Tahran yönetimine karşı daha fazla baskı uygulamak için her türlü kararı onaylayacağını, Amerika yönetiminin İran aleyhinde daha fazla mali ve ticari yaptırımlar uygulamak ve dünyanın önde gelen bankaları ve finans kurumları ile İran ile işbirliklerini kesmeleri doğrultusunda istişarelerde bulunmak suretiyle Tahran yönetimine daha fazla baskı uygulayabileceklerini de vurguladı.
