HaberlerİranOrtadoğu

İran’da elektrik üretiminin yüzde 33’ü özel sektöre aittir

İran İslam Cumhuriyeti Enerji Bakanı Mecid Namcu, şu anda elektrik üretim sektörünün yüzde 33’ünün özel sektöre ait olduğunu, bu oranı yüzde 88’e ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Namcu, elektrik dağıtım alanında da yılsonuna kadar elektrik dağıtım şirketlerini özelleştirmekle yüklüm olduklarını ve şu anda bu alanda yasal sorunları gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Namcu “hükümet, Urumiye Gölünün sorunlarını çözmek için toplantılar düzenliyor hatta bu konuda bir merkez bile kurdu. Urumiye Gölünün bugünkü sorunlarında temel rol oynayan nedenlerin başına son dönemlerdeki kuraklık geliyor. İklim değişimi bizi aşıyor ancak bunun etkilerini en aza indirmek için bazı programlarımızı var” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.