
İran İslam Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Muhammed Behmeni, bu yılın Haziran ayında enflasyon oranının yüzde 15.4 olduğunu, bu rakamın da bir önceki aya nazaran yüzde 1.2 arttığını belirtti.
Basın mensuplarına konuşan Behmeni “Merkez Bankası 1960 yılından beri milli hesaplar ve ekonomik verileri sunuyor ondan önce de 1928 yılından 1960 yılına kadarki dönemde milli banka Merkez Bankası gibi ekonomik verileri açıklıyordu” dedi.
Merkez Bankası’nın yasalara bağlı olduğuna işaret eden Behmeni “şimdi birçok kurum ve kuruluş Merkez Bankası’nın hesapları ve enflasyon verileri gereğince faaliyet gösteriyor. Bu kuruluşlar istediği takdirde Merkez Bankası gayri resmi verileri kendilerine verebilir” dedi.
