HaberlerİranOrtadoğu

İran’dan enerjide arz talep güvenliği konusuna vurgu

İran İslam Cumhuriyeti petrol ihracatçısı ülkeler teşkilatı OPEC’teki temsilcisi Muhammed Ali Hatibi, dünya enerji piyasalarında arz talep güvenliğine vurgu yaptı.

Petrol ve enerji ajansı ŞANA’nın bildirdiğine göre, dün açıklama yapan Hatibi, İran’ın depolama, yatırım, teknoloji ve dünya enerji piyasalarına açılmadaki engellerin kaldırılmasını enerji piyasası güvenliği için gerekli unsurlar olarak gördüğünü belirterek, bu unsurların sürekliliği olan arz talep ve kalkınma olarak niteledi.

Hatibi, İran petrol bakanı Kasımi’nin Kuveyt’te düzenlenen uluslar arası enerji oturumundaki konuşmasına da temasla, İran’ın petrol sanayinde 100 yıldan fazla bir geçmişinin olduğunu, hiçbir zaman bunu bir malzeme olarak kullanmadığını, halbuki bazı tüketici ülkelerin petrolünü askeri ve iktisadi hedeflerinde bir (Silah) malzeme olarak kullandıklarını söyledi

Başa dön tuşu
Bugün 23 Haziran 2026 (13) içerik yüklenmiştir.