AfrikaHaberlerİranOrtadoğu

İran’ın başarıları göz dolduruyor

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, İran İslam Cumhuriyetinin son yıllarda kaydettiği gelişme ve ilerlemenin göz doldurduğunu, ülkesinin İran ile çeşitli alanlarda ilişkilerinin gelişmesini istediğini açıkladı.

Buteflika, yanında üst düzey Cezayirli yetkililerle geldiği Tahran’da İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki ile görüşmesinde, çeşitli konularla ilgili görüş alış-verişinde bulunarak, İslam ülkelerinin dayanışma içinde olması gerektiğini, Sudan Cuhurbaşkanı aleyhinde Lahey kararının kanun dışı olduğunu belirtti.

Mutteki de bu görüşmede, iki ülke ortak komisyonunun ikili ilişkilerin gelişmesi yönünde önemli konumu bulunduğunu, iki ülke cumhurbaşkanının işbirlği ve ilişkilerin gelişmesi yönünde iradesinin ikili ilişkilerin gelişmesi için uygun ortam hazırladığını belirtti.

Mutteki, iki ülke arasında ilişkilerin her geçen daha da geliştiğini, Tahran’ın ikili ilişkilerin her alanda gelişmesini bölgesel ve uluslar arası konularda ikili istişarelerin artmasını istediğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 10 Haziran 2026 (11) içerik yüklenmiştir.