HaberlerUzakdoğu

İran’ın Dost Müttefiklerinden Sayılan Kuzey Kore’de Milyonlarca İnsan Büyük Şeytan Amerikayla Savaşmak İçin Orduya Kayıt Yapmaya Koştular

Kuzey Kore yönetimi bir açıklama yaparak, ülkedeki 3.5 milyon işçi, asker ve parti üyesinin yeni BM yaptırımları ve ABD ile savaşmak için orduya katılmaya gönüllü olduğunu belirtti.

Kuzey Kore’nin resmi gazetesi olan Rodong Sinmun’da yayınlanan yazıda, gönüllülerin BM’nin yeni yaptırımlarını açıklamasının ardından orduya katılma başvurusu yaptığı belirtildi.

Bu hafta Donald Trump’ın Kuzey Kore’nin “öfke ve ateşle” karşılaşacağı yönündeki sözlerinin ardından, Asya ülkesi Pasifik’teki ABD adası Guam’ı vurmaya hazırlandığını açıklamış, Pyongyang ve Washington arasındaki gerilim bu gelişmelerin ardından zirve yapmıştı.

Resmi haber ajansı KCNA, Çarşamba günü Kim Jong-un yönetimine destek için başkent Pyongyang’da kitlesel bir miting düzenlendiğini duyurmuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 25 Mart 2023 (1) içerik yüklenmiştir.