HaberlerİranOrtadoğu

İran’ın el konan mal varlığından 4.2 milyar doları serbest bırakıldı

İran Hükümet Sözcüsü “Nükleer müzakereler yurtdışında el konan mal varlığımızın bir kısmının serbest bırakılmasına sebep oldu” dedi.

İran Hükümet Sözcüsü Muhammed Bakır Nevbaht dün günebirlik olarak Gazvin eyaletine yaptığı ziyareti kapsamında, eyaletin Planlama Konseyi toplantısına katılırken yaptığı konuşmada, direniş ekonomisine değinerek “Direniş ekonomisi, ilerleme ve kalkınmamız için hazırlanan bir hayat reçetesi niteliğindedir” diye vurguladı.

Nevbaht ayrıca, direniş ekonomisinin Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney tarafından belirlenen “20 Yıllık Kalkınma Planı”nın dikkate aldığı hedeflere ulaşma amacını taşıdığının altını çizerek “Buna göre, direniş ekonomisi, kemer sıkma ekonomisi olarak algılanmamalı” dedi.

Hükümet Sözcüsü Nevbaht açıklamalarının devamında batıyla nükleer müzakerelerin İran’la ilgili yanlış anlaşılmaların giderilmesine yol açtığına değinerek “Bu müzakereler aynı zamanda yurtdışında el konan mal varlığımızdan bir kısmının serbest bırakılmasına sebep oldu. Bugüne kadar da, el konan paralarımızdan 4.2 milyar doları serbest bırakıldı” diye konuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 30 Ağustos 2026 (8) içerik yüklenmiştir.