BilimselHaberlerİranOrtadoğu

İran’ın en büyük yerli doğalgaz platformu hizmete girdi

İran yapımı en büyük doğal gaz platformunda yükleme işlemleri ülkenin güneyinde Hormozgan eyaletinde başladı.

İran Farasahel Sanayi ve Gemicilik kompleksinde üretilen ilk ve en büyük doğal gaz platformunda dün Bendarabbas’ta düzenlenen törenle ilk yükleme işlemi başladı.

Hormozgan valisi Casım Caderi söz konusu platformun İranlı uzmanlarca inşa edilmesinin, İranlı uzmanların büyük projelerin gerçekleşmesindeki hazırlığı ve iradesinin göstergesi olduğunu, benzer projelerin iş sahası açmanın yanı sıra yerli uzmanların çalışmasını sağlarken bu sanayide dışa bağımlığı da azalttığını belirtti.

Caderi ayrıca, söz konusu doğal gaz platformunun Güney Pars tesislerinin 6. ünitesinde hizmete girmesi ile günde bir milyar fut küp İran doğal gaz üretimine ekleneceğini söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Haziran 2026 (47) içerik yüklenmiştir.