
İran Savunma Bakanı, havadan havaya füze atma kabiliyetine sahip en yeni insansız hava aracının (İHA) halen yapımının son aşamasında olduğunu söyledi.
İran Savunma Bakanı General Ahmed Vahidi, İran’ın insansız hava araçlarının (İHA) sürekli geliştirilerek yeni yeni kabiliyetlere sahip olduklarına değinerek “Biz bugün ülkede çeşitli alanlarda 20’yi aşkın çeşit keşif ve saldırı uçakları yapabiliyoruz. Bunlardan bazılarının uçuş gücü diğerlerinden çok fazla” dedi.
General Vahidi daha sonra “Keşif İHA’larımız düşmanın bulunduğu mekanlar üzerinde uçuş yaparak en net görüntüleri kaydedip, en son değişim ve girişimleri ortaya koyma gücüne sahip” ifadesini kullandı.
Savunma Bakanı Vehidi ayrıca “Kerrar” adlı saldırı İHA’nın yapımına değinerek “En yeni saldırı İHA’larımız havadan havaya füze atma gücüne sahip. Bu İHA halen yapımının en son aşamasında ve yakında tanıtılacak” dedi.
