
İran’da toz bulutları ile mücadele amacıyla, İran’ın güneybatısında yer alan Huzistan eyaletinde 4 bin hektarlık alana fidan dikimi işlemi, Milis güçler (Besic) ile İran devrim muhafızları ordusu tarafından başlatıldı.
Fidan dikimi töreninde konuşan İran Besic Mustazaflar Kurumu başkanı tuğgeneral Gulamhüseyin Gaybperver, başta Ahvaz olmak üzere Huzistan eyaletinin bazı yerlerinin bugün toz bulutları ile ciddi sorun yaşadığını belirterek, bundan dolayı bu sorunla mücadele amacıyla 4 bin hektarlık alanda fidan dikimine başlandığını söylerken bu dikim çalışmasının hicri şemsi önümüzdeki yıl 30 bin hektarlık alana çıkarılacağını söyledi.
Tuğgeneral Gulamhüseyin Gaybperver, İran İslam Cumhuriyetinin Huzistan’a medyun olduğunu ve Huzistan halkını yalnız bırakmayacağını söyledi.
Bilindiği gibi başta Ahvaz kenti olmak üzere İran’ın bir çok bölgesi toz bulutları kirliliği gibi ciddi bir sorunla karşı karşıyadır. Bu sorunun yaşanmasında ise komşu ülkelerin payı çok büyüktür.
