HaberlerİranKuzey AmerikaOrtadoğu

İran’ın Kanada’daki mal varlığının bir bölümü bloke edildi

Kanada’da bir mahkeme, mantık dışı bir girişimle İran’ın bu ülkedeki mal varlığının bir bölümünü bloke etti.

Fransa haber ajansının bildirdiğine göre Kanada’nın Ontario mahkemesi verdiği kararla bu ülkedeki İran’a ait diplomatik olmayan mal varlığı ve şahısların banka hesaplarının bir bölümünü sözde Arjantin, Lübnan, arabistan ve İsrail’de terör saldırıları mağdurlarına tahsis etti.

Bu kararda İran’ın Kanada’daki mal varlığından 13 milyon dolarlık bir bölümü Amerikan terör saldırıları kurbanlarının ailelerine ödendi.

İran’ın bizzat kendisinin dünyada terör saldırılarının en büyük kurbanlarından olmasına rağmen bu mahkeme söz konusu terör saldırılarının İran tarafından desteklenen HAMAS ve Hizbullah tarafından işlendiğini iddia etmiştir.

Bu mantıkla Arabistan, Amerika gibi bir çok batılı ve arap ülkelerinin mal varlıkları da pekala IŞİD ve öteki terör örgütlerine resmen destek verdikleri için el konulmalıdır.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Eylül 2026 (16) içerik yüklenmiştir.