HaberlerİranLübnanOrtadoğuSuriye

İran’ın Lübnan büyükelçisinin geciktiği için saldırıdan kurtulduğu belirtildi

Lübnan’ın başkentinde dün meydana gelen patlamadan İran büyükelçisinin “geciktiği” için kurtulduğu belirtildi

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta dün meydana gelen ve İran kültür ateşesinin hayatını kaybettiği saldırıdan büyükelçinin saniyelerle kurtulduğu bildirildi.

23 kişinin öldüğü patlamadan önce elçinin, saldırıda hayatını kaybeden kültür ataşesiyle birlikte Lübnan Kültür Bakanını ziyarete gitmek üzere hazırlandığı, ateşenin daha erken çıkarak araca bindiği kaydedildi. İran kültür ataşesi, araçta elçiyi beklerken patlayan yaşanan patlamada can verdi.

Lübnan’da tansiyonu yükselten ve yeniden iç savaş endişesini artıran olayda hedefin İran büyükelçisi Gazanfer Roken Abadi olduğu, patlama sırasında elçilik kapısından çıkmak üzere olduğu da ifade edildi.

Saldırının ardından İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir-Abdullahiyan Beyrut’a geldi, Lübnanlı politikacılardan taziyelerini kabul etti.

Öte yandan, Lübnan basını yaşananları Suriye savaşının bir yansıması olarak aktarırken, Al-Akhbar gazetesi eylemin arkasında Suudi Arabistan’ın olduğunu ileri sürdü.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (28) içerik yüklenmiştir.