
UAEK’nın 56. genel toplantısı için Viyana’da bulunan İran Atom Enerjisi Kurumu genel müdürü Feridun Abbasi, burada yaptığı konuşmasında, İran’ın nükleer çalışmalarının barışçı olduğunu ve asla nükleer silah yapma hedefinde olmadıklarını zira İran İslam Cumhuriyeti’nin, İslam dinine göre kullanımı haram olan nükleer silah gibi silahları üretmediğinin altını çizdi.
Abbasi, İran’ın uranyumu zenginleştirmeye devam ettiğini de belirterek İran’ın halihazırda nükleer santrallerine gerekli olan yakıt için yüzde 20 oranında uranyum zenginleştirme çalışmalarını sürdürdüğünü ve bunun artmayacağını söyledi .
Abbasi, Fordu nükleer tesisinde de yüzde 20 zenginleştirme çalışmalarının olduğunu bildirdi.
İranlı nükleer bilim adamları ve uzmanların teröristlerce şehit edilmelerine de temas eden Feridun Abbasi, son 1 yılda nükleer bilim adamlarına yönelik düzenlenen cinayetlerin katillerinin İran istihbarat ve güvenlik birimleri tarafından tamamının tespit edilerek yakalandığını ve bunun kamuoyuna da açıklandığını bildirdi.
