
İran İslam Cumhuriyeti Gümrük Başkanı Abbas Mimarnejad, bu yılın ilk yedi ayında geçen yılın benzer dönemine nazaran petrol ürünleri ve buğday ithalatında 700 milyon dolar düşüş yaşandığını vurgulayarak, bunun sübvansiyon yasası gereğince gerçekleştiğini belirtti.
Mimarnejad “bu yılın ilk yedi ayında ithalat 34 milyar 520 milyon dolar değerinde ağırlık açısından 20 milyon 500 bin tondu. Bu, geçen yılın benzer dönemine nazaran ağırlık açısından yüzde 24 değer açısından ise yüzde 4.2 düşüş gösterdi” dedi.
Petrol dışı ihracat ile ilgili olarak Mimarnejad “bu yılın ilk yedi ayında 43 milyon 700 bin ton ürün 23 milyar 900 milyon dolar değerinde petrol dışı ihracat gerçekleşti. Bu, geçen yılın benzer dönemine nazaran ağırlık açısından yüzde 10 değer açısından ise yüzde 35.5 artış gösterdi” dedi.
