HaberlerİranOrtadoğu

İran’ın Sistan Belucistan bölgesinde turist sayısında artış

İran’ın güneydoğu bölgesinde yer alan Sistan ve Belucistan eyaletine bu yıl nevruz döneminde en az 12 bin turistin geldiği bildirildi.

İran kültür mirası, elsanayi ve turizm kurumunun Sistan ve Belucistan yetkililerinden Mücteba Mir Hüseyni, yaptığı açıklamada, bölgeye son 10 günde 12 bin 384 yabancı turistin geldiğini bildirdi.

Mir Hüseyni, bölgenin turistler açısından çekici güzelliklerinin olduğunu, bu doğrultuda Çabehar sahili, Hace Sistan dağı, Şehri Suhte gibi yerlerinin olduğunu ve İran içinden de son 15 günde 1 milyon 746 bin turistin bölgeye geldiğini bildirdi.

Sistan ve Belucistan eyaleti İran’ın güneydoğu bölgesinde yer alırken, bu bölge bir taraftan güneyden Umman deniziyle, doğudan Afganistan ve Pakistan’la sınırı bulunuyor.

Başa dön tuşu
Bugün 25 Temmuz 2026 (3) içerik yüklenmiştir.