
İran İslam Cumhuriyeti güvenlik güçleri NACA komutanı, ülkenin giriş ve çıkışlarında ve sınırlarında uyuşturucu kaçakçılığına karşı güvenlik güçlerinin mücadelesinde büyük bir artışın olduğunu bildirerek, tüm sınırlar ve giriş çıkış kapılarının özel teknik araçlar ve uyuşturucu ile mücadelede eğitim almış köpeklerle kontrol edildiğini bildirdi.
İran İslam Cumhuriyeti güvenlik Güçleri NACA komutanı Ahmed Mukaddem, uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele alanında bilim, teknik, istihbarat ve sosyal iletişim alanında önemli gelişmelerin sağlandığını ve bu meselenin uyuşturucu ile mücadele alanında büyük başarılan elde edilmesini beraberinde getirdiğini söyledi.
Geçmiş yıllara oranla tüm çizelgelerin daha iyi olduğunu belirten Mukaddem, “İran’a uyuşturucu giriş oranında büyük bir azalma var, sınırların kontrolünde büyük başarı elde edilmiş ve tüm bu mesele, uyuşturucu transit yollarının değişmesini beraberinde getirdiğini söyledi.
İran İslam Cumhuriyeti güvenlik Güçleri NACA komutanı, uluslar arası istatistikler uyarınca 6 yıl öncesine kadar Afganistan’da üretilen uyuşturucu maddenin %62’sinin tüketim veya transit amacıyla İran’a sokulduğunu, ancak bu rakamın şu anda %28’ine düştüğünü bildirdi.
Mukaddem, son 3 yıl içinde sınır bölgelerinde güvenlik güçlerinin uyuşturucu keşiflerinin 2,5 katı arttığını ve aynı oranda ülke içindeki keşiflerinin azaldığını hatırlattı.
