
dünya Kudüs günü münasebetiyle yapılan yürüyüşe katılması esnasında yaptığı ve İran haber ajansına yaptığı açıklamasında, mukaddes Filistin toprağı ile sevgili Kudüs’ün işgal edilmesinin İslam aleminde bir yara bıraktığını belirtti.
Ruhani, Kudüs Gününün herhangi bir zulüm ve saldırıya karşı koymada halkların İslam aleminin birliğini ortaya döktüğü gün olduğunu söyledi.
Ruhani, vatandaşların bu yürüyüşlere katılmalarının Kudüs-ü Şerif’in kurtuluşu yolunda Filistin halkına manevi ve siyasi destek teşkil ettiğine işaret etti.
Ruhani bölgede problemlerle karşı karşıya olan İslam aleminin halihazırdaki şartları gölgesinde, İsrail varlığının bu fırsatı açıkta barışçıl gerekçelerle kullanarak gizliden de Filistinlilere karşı düşmancıl ruhunu devam ettirdiklerine dikkat çekti.
