HaberlerİranKuzey AmerikaOrtadoğu

İran’la ilişkili 11 şirket ve bir üniversiteye yeni mali yaptırımlar getirildi

ABD nükleer programı nedeniyle İran’a uygulanan etkisiz yaptırımları daha da artıracak. Yapılan açıklamaya göre ilk aşamada İran birimleriyle ilişkili 11 şirket ve bir üniversiteye yeni mali yaptırımlar getirildi.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; İran Savunma Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları ve ulusal nakliye hattıyla ilişkili 11 şirketin yanı sıra bir üniversiteye de yeni mali yaptırımlar getirildi.

Bunun yanında, biri Avusturyalı ve üçü İranlı olmak üzere 4 kişi ile aralarında Hong Kong, İsviçre ve Malezya merkezli enerji şirketlerinin olduğu bazı paravan şirketler de yaptırım listesine alındı.

Yaptırımlar, söz konusu şirket ve bireylerin ABD’nin yetki alanı içine girebilecek tüm mal varlıklarının dondurulmasını ve Amerikalıların onlarla iş yapmasının yasaklanmasını öngörüyor.

ABD Hazine Bakanlığı’nın terörizm ve mali istihbarattan sorumlu Müsteşarı David Cohen, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İran’ın uluslararası kaygıları dikkate almadığı sürece baskının artacağını söyleyen Cohen, şunları kaydetti:

“Bugün açıkladığımız tedbirler, İran’ın nükleer ve balistik füze programlarına ve petrolünü satmak ve taşımak için paravan şirketleri kullanma yönündeki aldatıcı çabalarına sekte vurmayı doğrudan hedef alan bu süreçteki yeni bir adımı oluşturuyor.”

Başa dön tuşu
Bugün 05 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.