
İran’ın Sistan Bulucistan eyaletinin Ehl-i Sünnet alimleri, Mısır’da dört Şii müslümanın en vahşi biçimde katledilmelerini şiddetle kınadı.
Mısır’da azgın teröristlerin Şii müslümanların törenine baskın düzenleyerek dört masum insanı katletmesine tekpi gösteren Sistan Bulucistan eyaletinin önde gelen Ehl-i Sünnet alimleri, bu cinayeti şiddetle kınadıklarını vurguladı.
Zahidan kentinin Mekki camii İmamı Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, haberden derin esef duyduğunu belirtti.
Mevlevi İsmailzehi, İslam dini açısından Mısır’da Şii bir alimin katledilmesinin asla kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Bu tür cinayetlerin dini tefrikaya yol açtığını belirten Mevlevi İsmailzehi, selefi canilerin Tel aviv’in uşakları olduğunu kaydetti.