FotoğraflarHaberlerİranOrtadoğu

İranlı Öğrenciler Umre – Fotoğraf Galerisi

İran İslam Cumhuriyeti üniversiteleri, genç öğrencilerin umre haccına gitmesini kolaylaştırmış bulunuyor. İlk kervan dün Kutsal Topraklara hareket etti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin, üniversite öğrencilerinin haccetmesi ve bu büyük ibadeti gençlik yıllarında ve tahsil dönemlerinde gerçekleştirebilmeleri için sağladığı kolaylıklarla, ilk İranlı üniversite öğrencileri umre kervanı, dün Tahran Mehrabad Hava alanından Medine’ye hareket etti.

Önce Medine’yi ve Hz.Resulullah Efendimizin mübarek makberini ziyaret eden öğrenciler, birkaç gün sonra oradan Mekke’ye hareket edecekler.

İran İslam Cumhuriyeti Bilim Ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Rehber İmam Ali Hameney’in Hac Temsilciliğinin yardımlarıyla organize edilen “Üniversiteliler Hac Umresi” ne bu yıl ülkenin çeşitli şehirlerinden 9 bin öğrenci katılıyor. 6 bini erkek öğrencilerden, 2 bini de evli öğrenci çiftlerden oluşan kotanın 1000’i üniversite öğretim görevlisi.
Toplam 16 kervan bu yıl üniversitelerden umreya gidiyor.

Temettü Haccı için de ayrıca birçok kervan oluşturulacağını açıklayan Bilim Ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, ancak belli şartlarda farz olan bu Hacca gitmek isteyen öğrenci ve öğretim görevlilerinin şimdiden kayıtlara başlamaları gerektiğini hatırlattılar.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Temmuz 2026 (22) içerik yüklenmiştir.