FilistinHaberlerOrtadoğu

İşgal Belediyesi Atık Ayrıştırma Tesisiyle İlgili Şikayetlere Kulak Tıkıyor

Kudüs’ün kuzeyindeki sanayi bölgesi civarında ve Beyt Hanina’daki El-Hicra Camii yakınlarında yaşayanlar bir yılı aşkın bir süredir bölgede bulunan atık ayrıştırma tesisinden gelen kötü kokulardan şikayet ediyor.

Bölge sakinlerinden Fevvaz Eş-Şuveyki, yatırımcıların iki yıl önce sanayi bölgesinde atık ayrıştırma tesisi kurduğunu, tesisten kötü kokular ve daha önce bölgede görmedikleri haşeratlar yayıldığını söyledi.

Eş-Şuveyki, yaz mevsimine ve havaların sıcak olmasına rağmen dışarıdan gelen kötü kokular nedeniyle evlerinin pencerelerini açamadıklarını ifade etti.

Atık ayrıştırma tesisinden sadece kendilerinin değil Beyt Hanina sakinlerinin büyük çoğunluğunun da muzdarip olduğunu belirten Eş-Şuveyki, mahallelerinin seçkin mahallelerden olmasına rağmen birçok kiracının evini terk ettiğini ve başka yerlere taşındığını bildirdi.

Eş-Şuveyki, bölge sakinlerinden birçok kişinin işgal belediyesine ve Çevre Bakanlığı’na başvurarak şikayette bulunduğunu fakat herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Bölge sakinlerinden Ziyad El-Hammuri de işgal belediyesinin böyle bir tesise ruhsat vererek halkın sağlığını hiçe saydığını ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.