GenelHaberlerOrtadoğu

İşgal Güçleri Beyt Furik Kontrol Noktasını Süpriz Bir Şekilde Kapattı

Beytlahim’in kuzeybatısındaki El-Velce köyünde dün (13 Ekim Cumartesi) işgal güçleriyle köy sakinleri arasında yaşanan çatışmalarda birçok kişi yaralandı.

El-Velce köyündeki aktivistlerden İbrahim Avad, işgal güçlerinin çatışmalar sırasında Filistinlilerin üzerine ve evlerine plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba attığını söyledi.

Avad, çatışmalar sırasında işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan çok sayıda kişinin etkilendiğini ve tedavilerinin olay yerinde yapıldığını bildirdi.

İşgal güçlerinin son günlerde El-Velce köyüne sık sık baskın düzenlediği ve belde sakinlerini direniş faaliyetlerine katılmaları halinde hayatlarını çekilmez hale getirmekle tehdit eden broşürler dağıttığı kaydedildi.

Öte yandan, işgal güçleri bu sabah (14 Ekim Pazar) Nablus kentinin doğusundaki Beyt Furik kontrol noktasını sürpriz bir şekilde geçişlere kapattı.

kontrol noktasının kapatılması sonucu Beyt Decen ve Beyt Furik beldelerine gitmekte olan araçlar kontrol noktası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Görgü tanıkları, işgal devriyelerinin bir işgal subayı eşliğinde bölgeye gelerek kontrol noktasını kapattığını söyledi.

Devamını oku at
https://turkish.palinfo.com/14261
@Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

Başa dön tuşu
Bugün 19 Temmuz 2026 (19) içerik yüklenmiştir.