
şgal güçleri bu sabah (6 Mart Çarşamba) Batı Yaka’nın El-Halil, Beytlahim, Cenin ve Nablus vilayetlerinde gerçekleştirdiği baskınlar sırasında 19 Filistinliyi gözaltına aldı.
işgal güçleri El-Halil’de eski esirlerden Gassan Fuad’ı Ayide Kampı’ndaki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Gassan Fuad’ın esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuşan esirlerden olduğu bildirildi. İşgal güçlerinin ayrıca aynı kamptan Rafet Derviş isimli genci de gözaltına aldığı belirtildi.
Beytlahim’in güneyindeki Beyt Ficar beldesinde de işgal güçleri düzenlediği baskınlar sırasında beş Filistinliyi gözaltına aldı. İşgal güçleri El-Halil’in batısındaki Surif beldesinde ise 20 yaşındaki Rami Humeydat isimli genci gözaltına aldı ve bilinmeyen bir yere nakletti.
İşgal güçlerinin Batı Yaka’nın kuzeyindeki Nablus kentinde de birçok eve baskın düzenlediği ve bazı Filistinlileri gözaltına aldığı ifade edildi.
