FilistinHaberlerOrtadoğu

İşgal Güçleri Esirlere Destek Yürüyüşüne Sert Bir Şekilde Müdahale Etti

İşgal güçleri Beytlahim’de milli ve İslami grupların Filistinli Esir Günü münasebetiyle bugün (17 Nisan Pazartesi) düzenledikleri yürüyüşe sert bir şekilde müdahale etti.

Filistin tv muhabiri, yürüyüşün Birleşmiş Milletler’e ait binanın önünden başladığını ve kent caddelerini dolaştığını söyledi.

Yürüyüşe vatandaşlardan, esir ailelerinden ve üniversite öğrencilerinden çok sayıda kişinin katıldığı, yürüyüşe katılanların esirlerin posterlerini ve Filistin bayrakları taşıdıkları, esirlerin bugün başlattığı açlık grevine destek sloganları attıkları ifade edildi.

Yürüyüşün Beytlahim’in kuzey girişine ulaşmasıyla birlikte işgal güçlerinin yürüyüşe katılanlara göz yaşartıcı bomba ve plastik mermilerle saldırdığı, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İşgal güçlerinin müdahalesi sırasında yaralananlar arasında Esir Aileleri Komitesi Başkanı İbrahim Müslim’in de bulunduğu ve Müslim’in plastik mermiyle ayağından yaralandığı kaydedildi.

Yürüyüşün sonunda Filistinli gençler ile işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığı, Filistinli gençlerin işgal güçlerine taşlarla ve boş şişelerle direndiği ifade edildi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.