FilistinHaberlerOrtadoğu

İşgal Güçleri Gazzeli Balıkçılara Taciz Ateş Açtı ​

2014 yılında meydana gelen savaşın ardından varılan ateşkesi ihlal etmeyi sürdüren işgal güçlerinin, bugün (21 Ekim Cuma) öğleden sonra sınıra yakın bölgelerdeki çiftçilerle, Gazze açıklarında avlanan balıkçılara taciz ateşi açtığı belirtildi.

Görgü şahitlerinin verdiği bilgiye göre, Gazze sınırında mevzilenmiş olan işgal askerleri Han Yunus şehrinin doğu tarafına düşen Abasan El-Cedide beldesinin doğusunda yer alan tarım arazileriyle evlere otomatik silahlarla ateş açtı.

Görgü şahitleri, işgal güçlerinin bir kısmı ateş açarken, diğer bir kısım asker arasında da gözle görülün derecede hareketlilik yaşandığını, keskin nişancıların da askeri kulelerde mevzilendiklerini ifade ettiler.

Diğer taraftan işgal rejiminin deniz güçleri de Gazze açıklarında avlanan Filistinli balıkçıların teknelerine doğru ateş açtılar. Yoğun ateş altında kalan balıkçılar sahile dönmek zorunda kaldı.

Siyonist işgal güçleri Gazzeli çiftçileri sınıra yakın bölgelerdeki arazilerine yaklaştırmadığı gibi, balıkçıların denizde avlanmalarına da sınırlama getiriyor.

Başa dön tuşu
Bugün 28 Haziran 2026 (3) içerik yüklenmiştir.