FilistinHaberlerOrtadoğu

İşgal Güçleri Gazze’nin Doğusunda Bir Kişiyi Yaraladı

İşgal güçlerinin bu akşam (22 Şubat Pazartesi) Gazze’nin doğusunda açtığı ateş sonucu bir Filistinlinin yaralandığı ifade edildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze’nin doğusunda bir kişinin işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu ayağından yaralandığını ve Eş-Şifa Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi.

İşgal ordusunun 2014 yazında Gazze Şeridi’ne açtığı savaşı bitirmek üzere Mısır’ın arabuluculuğuyla işgal rejimi ve Filistinli gruplar arasında imzalanan ateşkes anlaşması işgal güçlerince o tarihten bu yana sürekli ihlal ediliyor.

Gazze sahilleri açıklarında avlanan Filistinli balıkçı teknelerine ateş açan işgal güçleri özellikle Gazze Şeridi’nin doğusunda sınıra yakın bölgelerde bulunan evlere ve tarım arazilerine de sık sık taciz ateşi açıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 24 Ekim 2026 (1) içerik yüklenmiştir.