FilistinHaberlerOrtadoğu

İşgal Güçleri Kadın Aktivist Henadi El-Halevani’yi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bugün (6 Mart Pazar) öğle saatlerinde Kudüslü kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin verilmesi talebiyle Babu’l-Amud bölgesinde düzenledikleri yürüyüşe müdahale ederek Henadi El-Halevani isimli kadın aktivisti gözaltına aldı.

Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin verilmeyen kadınlardan bir grup beş ayı aşkın bir süredir Mescid-i Aksa’dan uzak tutulmalarını protesto amacıyla kapıların önünde gösteri yaptı.

Kadın aktivistler gösteri sırasında Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin verilmesini isteyen sloganlar attı.

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin bu sabah Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskın sırasında kışkırtıcı davranışlar sergilemeleri nedeniyle gergin anların yaşandığı ve yerleşimcilerin Kubbetu’s-Sahra yakınlarındaki Kayıtbay Sebili’nden su içmek istedikleri ifade edildi.

Yahudi yerleşimciler küçük gruplar halinde ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlerken cemaat de yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto etti.

Başa dön tuşu
Bugün 14 Temmuz 2026 (66) içerik yüklenmiştir.