
Dün akşam Kudüs’ün birçok mahalle ve beldesinde Filistin halkına karşı kışkırtıcı davranışlarda bulunan işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi.
Kudüs’teki yerel kaynaklar, Halk Direnişi aktivistlerinin Kudüs’ün doğu kesimindeki Ebu Diys köyü yakınlarında bulunan El-Kudüs Üniversitesi’ne yakın ırkçı ayrım duvarında birkaç delik açmayı başardıklarını söyledi.
Halk Direnişi adına açıklama yapan Hani Halebiyye, Kudüs Üniversitesi çevresine ve kampüsüne giren işgal askerlerinin kimliği henüz belirlenemeyen üç genci tutukladıklarını ve göstericileri dağıtmak için attıkları göz yaşartıcı bombaların kampüste üç ağacın yanmasına neden olduğunu ifade etti.
Vadi Hulve Bilgi Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise işgal güçlerinin Ebu Diys köyünde dört genci tutukladığı, bunlardan üçünü üniversite kampüsünde tutukladığı, işgal askerlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve gaz bombası atması sonucu da onlarca kişinin etkilendiği ifade edildi.
