
İşgal güçleri Batı Yaka’nın Kuzey El-Ağvar bölgesinde dün (29 Kasım Perşembe) öğle saatlerinde bir Filistinliyi gözaltına aldı.
Filistinli aktivist Arif Drağime, işgal güçleri eşliğinde hareket eden bir grup Yahudi yerleşimcinin El-Ağvar’ın kuzeyindeki “Es-Suveyde” bölgesinde hayvanlarını otlatan Filistinlilerin peşine düştüğünü söyledi.
Filistinli aktivist, işgal güçlerinin Sati Drağime’yi gözaltına aldığını, Yahudi yerleşimcilerin de Drağime’yi darp ettiğini ve hayvanlarına saldırdığını ifade etti.
İşgal güçlerinin Filistin’in Kuzey El-Ağvar bölgesine saldırılarını yoğunlaştırdığı ve bölge halkına eziyet ettiği belirtildi.
Askeri tatbikat bahanesiyle bölge sakinlerini evlerinden ve çadırlarından zorla çıkaran işgal güçlerinin ayrıca ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle bölgedeki evleri de yıktığı kaydedildi.
Bölgede Yahudi yerleşimciler için yerleşkeler kuran işgal güçlerinin bölge sakinlerinin arazilerine güvenlik bahanesiyle el koyduğu bildirildi.
Uluslararası kuruluşlar, işgal güçlerinin bölge halkına bölgenin zirai ve askeri açıdan stratejik öneme sahip olması nedeniyle baskı yaptığını ve göçe zorlamak istediğini söylüyor.
