
İşgal güçleri bugün (18 Mart Pazartesi) sabah erken saatlerde, aylar süren açlık grevi eyleminin ardından özgürlüğüne kavuşan ve Gazze’ye uzaklaştırılan esir Eymen Eş-Şeravine’nin kardeşi Cihad Eş-Şeravine’yi gözaltına aldı.
İşgal askerleri Eymen Eş-Şeravine’nin serbest bırakılmasından birkaç saat sonra kardeşi Cihad Eş-Şeravine’nin evine baskın düzenledi. Evin giriş kapısını kıran ve yatak odasına kadar evin her köşesinde uzun süre arama yapan işgal askerlerinin Cihad Eş-Şeravine’nin bilgisayarına el koyduğu, daha sonra kendisini de ellerini bağlayarak gözaltına alıp götürdüğü bildirildi.
İşgal güçleri daha önce de özgürlüğüne kavuşan esir Eymen Eş-Şeravine’nin kardeşinin oğlu İsmail Eş-Şeravine’yi gözaltına almıştı. İsmail Eş-Şeravine’nin Askalan’daki gözaltı merkezinde tutulduğu belirtildi.
Esir Eymen Eş-Şeravine, 260 gün süren açlık grevi eyleminin ardından işgal güçlerince serbest bırakılmış ve Gazze Şeridi’ne sürgün edilmişti.
