İşgal Güçleri Şehit Esir Faris Barud’un Posterlerini İndirdi

İşgal güçlerinin bu sabah (8 Şubat Cuma) Kudüs’e bağlı El-İseviyye beldesine baskın düzenlediği ve işgal rejimi zindanlarında şehit olan esir Faris Barud’un posterlerini indirdiği bildirildi.
Kudüs’teki medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre, işgal güçleri El-İseviyye beldesinde birçok mahalleye baskın düzenledi.
İşgal güçlerinin belde merkezindeki El-Erbain El-Kebir Camii duvarına asılan posteri indirmek için zincir kullandığı ifade edildi.
51 yaşındaki Filistinli esir Faris Barud, işgal yönetiminin kasıtlı tıbbi ihmal politikası sebebiyle işgal rejimi zindanlarında sağlık durumunun kötüye gitmesi sonucu şehit oldu.
Esirler Enformasyon Ofisi, Çarşamba günü Barud’un şehit olduğunu ilan ederek, Filistinli esirin şehadet haberinin duyulmasının ardından işgal zindanlarına öfke ve gerginliğin hakim olduğunu açıkladı.
İşgal yönetimi, karaciğerinde sorun bulunan ve sağlık durumu kötüye giden Filistinli esir Faris Barud’u şehit olmasından kısa süre önce Ramon Cezaevi yoğun bakım ünitesine nakletmişti.
Esir Faris Barud’un Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Kampı sakinlerinden ve Oslo Anlaşması’ndan önce gözaltına alınan en eski esirlerden olduğu, 1991 yılında gözaltına alınan Barud’un müebbet ve 35 yıl hapse mahkum edildiği, 18 yıldır ailesinin ziyaretinden mahrum bırakıldığı kaydedildi.
