FilistinHaberlerLatin AmerikaOrtadoğu

İşgal Mahkemesi Çocuğa 15 Ay Hapis Cezası Verdi

Siyonist işgal rejimi İsrail mahkemesinin Filistinli çocuk Muhammed Raid Siyam’a 15 ay hapis cezası verdiği belirtildi.

Vadi Silvan Merkezi’ne konuşan Siyam’ın babası şu bilgiyi verdi: “Oğlum Siyam 19 Ocak tarihinde tutuklandı ve İsrail askeri soruşturma merkezinde 20 gün kaldı. Bu süre içinde ağır bir soruşturma geçirdi. İtiraflarda bulunması için fiziki ve psikolojik baskı ve işkenceye maruz kaldı. Siyam işgal askerlerine ve Silvan’daki Yahudi yerleşkelerine taş ve molotof atmak suçlamasıyla tutuklandı.”

Baba Siyam, Doktorlardan oluşan bir komisyonun uzun süre gözaltında kalması ve ağır soruşturmadan geçmesi nedeniyle Muhammed Raid Siyam’ın serbest bırakılması gerektiğini tavsiye etmesine rağmen Siyonist savcının bunu reddettiğini ve tutuklanmasına karar verildiğini söyledi.

Mahkemede söz alan avukatı ise, tutukluluk süresinin Siyam’ın okuldan geri kalmasına neden olduğunu belirterek kendisini toparlaması için serbest bırakılmasını talep etti ancak mahkeme bu talebi de reddetti.

Başa dön tuşu
Bugün 22 Mart 2023 (25) içerik yüklenmiştir.