FilistinHaberlerOrtadoğu

İşgal rejimi 17 Filistinli vekili zindanda tutuyor

Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Bakanlığı, 20 Filistinli vekilin Siyonist işgal zindanlarında bulunduğuna dikkat çekerek bunlardan 17’sinin hiçbir şeyle suçlanamadıklarından idari olarak tutulduğunu ifade etti.

Bakanlığın basın idaresi müdürü Riyad El-Eşkar bugün (13 Eylül Salı) yaptığı açıklamada milletvekili Hasan Yusuf’un serbest bırakılmasının ardından içerdeki milletvekili sayısının 20’ye düştüğünü, bunlardan 17’sinin Hamas’a, 2’sinin Fetih’e ve birinin de Filistin Halk Kurtuluş Cephesine mensup olduğunu ifade etti.

El-Eşkar devamla, El-Halil şehrinin on milletvekilinden tamamının şu anda zindanda olduğunu belirterek, vekillerden bazılarının birden fazla idari cezaya mahkum edildiğini söyledi.

2006 yılında Filistinli vekilleri tutuklamaya başlayan işgal rejimi, Filistin meclisini işlevsiz hale getirmişti. Vekillerin üçte ikisini özgür (!) ve demokrat (!) dünyanın gözleri önünde zindana atan işgal rejimi onlara ağır cezalar verdi. Yıllar sonra cezaları biten vekiller yine tutuklandı. İşgal rejimi yine onları suçlayacak bir şey bulamayınca bu kez idari ceza vermeye başladı.

Başa dön tuşu
Bugün 18 Eylül 2026 (37) içerik yüklenmiştir.