FilistinHaberlerOrtadoğu

İşgal Rejimi Amunah Yerleşim Merkezi’ni Taşımak İçin Arazi Gaspına Hazırlanıyor

Siyonistlerin ileri gelen günlük gazetelerinden Yediot Aharanoot’un yayınladığı bir habere göre işgal hükümetinin hukuk danışmanı Avichai Mandelblit, Amunah yahudi yerleşim merkezinin yakınındaki herhangi bir bölgeye taşınması konusu üzerinde çalışıyor. Bunun için de işgal rejimi Filistinlilerin arazilerini gasp etmeye hazırlanıyor.

Gazetenin haberine göre, koalisyon ortağı partilerin liderlerinin iki gün önce yaptığı toplantıda hükümetin hukuk danışmanı Avichai Mandelblit, söz konusu yahudi yerleşim merkezi için “yasal” bir arazi temin edilmesinin mümkün olduğunu söyledi. Oysa yerleşim merkezi tamamen hukuka aykırı bir şekilde Filistinlilerin arazilerinin gayri meşru yollarla gasp edilmesi suretiyle inşa edilmiş durumda. Çevresindeki arazilere taşınması halinde de yine gayri meşru yöntemlerle arazi gasp edilmesi gerekiyor. Ancak işgal rejimi buna kendince “yasal” bir çerçeve oluşturabiliyor.

İşgal hükümeti hukuk danışmanı Mandelblit’in kast ettiği arazilerin de bölgede yaşayan Filistinlilere ait araziler olduğu ifade ediliyor. İşgal rejimi bu arazileri gasp etmek için herhangi bir hukuki dayanak bulma ihtiyacı duymuyor.

Görünüşte işgal rejiminin yüksek mahkemesi Amunah yerleşim merkezinin yasalara aykırı bir şekilde inşa edildiğine hükmetti. O yüzden şimdi taşıma planından söz ediyor. Fakat taşınabilmesi için yine arazi gasp edilmesi gerekiyor.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.