FilistinHaberlerOrtadoğu

İşgal rejimi Demir Kubbe için milyar dolarlık bütçe ayırdı

Siyonist Savaş Bakanlığı, işgal rejiminin Gazze’den atılan füzeleri düşürmek için sınıra kurduğu Demir Kubbe sisteminin daha aktif ve etkin olması için milyarlarca dolar fon ayırdığını açıkladı.

Savaş Bakanlığı Genel Müdürü Uri Shani yaptığı açıklamada, ayrılan bu fonla sınır bölgelerine 10-15 arasında istasyon kurmayı planladıklarını belirterek, projeyi kısa süre içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

İşgal radyosu bugün (09 Mayıs Pazartesi) konuyla ilgili verdiği haberde Shani’nin şunları ifade ettiğini belirtti: “Savunmayı amaçlayan sistemin bitmesiyle, füzelerin etki alanı daralacak, yaralılarda azalma olacak ve füzelere karşılık vermek için yetkili organlara fırsat doğacaktır.”

Yapılan denemelerde Gazze’den atılan füzelere karşı istenen etkinliği gösteremediği halde işgal rejiminin büyük önem verdiği bu projeye beş ülkenin ilgi gösterdiğini söyleyen Siyonist yetkili, önümüzdeki dönemde sistemi daha da ileri bir noktaya ulaştıracaklarını iddia etti.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Temmuz 2026 (10) içerik yüklenmiştir.